FAQ

Wat is het verschil tussen een symmetrische en asymmetrische verbinding?

Bij een symmetrische verbinding is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. De gemiddelde ratio bij de Vlaamse secundaire scholen varieert tussen 1:8 tot 1:5. Een secundaire school zal gemiddeld 8 tot 5 keer meer downloaden dan uploaden. Bij Academic Connect Boost (1000/500) is de ratio 1:2 en bij Multi-Boost (2500/1000) is de ratio < 1:3.

Wat is het verschil tussen een P2P en een XG-PON glasvezelverbinding?

Bij een P2P verbinding wordt er een dedicated glasvezel voorzien tussen de provider en de eindklant. Bij XG-PON voorziet de provider een centraal glasvezelnetwerk waarbij meerdere lichtfrequenties eenzelfde glasvezel gebruiken. De throughput is niet beperkt door de vezel, maar door de apparatuur. Bij XG-PON is de doorvoersnelheid 1s0Gbps symmetrisch. In 2021 heeft Proximus al succesvolle testen uitgevoerd met apparatuur met doorvoersnelheden van 25 Gbps. Future proof dus!

Wat is het gemiddelde internetverbruik van een school en hoe zal het verbruik evalueren in de toekomst?

De algemene formule om de internetsnelheid per leerling te bepalen is moeilijk. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals; OS, computer- en smartphonebeleid, studierichtingen, … . De formule die regelmatig wordt toegepast is; 2Mbps download/user bij piekmomenten. Een school met 650 leerlingen en dus +/- 750 internetgebruikers waarvan ¾ simultaan werkt, heeft niet meer voldoende met 1Gbps in de download. Het voordeel van Academic Connect is dat er vlot kan worden geüpgraded naar een sneller profiel.

Is mijn school aansluitbaar?

96% van de secundaire scholen zijn aansluitbaar. In 2025 zullen 75% van alle primaire scholen aansluitbaar zijn. Wenst u concreet de mogelijkheden voor een bepaald adres te weten, aarzel dan zeker niet ons te contacteren.

Mijn school is gelegen in een FTTH- zone van Fiberklaar. Hoe verloopt de aansluiting?

Fiberklaar legt een open glasvezelnetwerk aan waar providers gebruik van kunnen maken. In een regio waar Fiberklaar een actief netwerk heeft, kan Academic Connect (powerd by Proximus) hier gebruik van maken.

Is Academic Connect een “Fiber to the home” – product?

Academic Connect is geen “Fiber to the home”- product. Academic Connect is geënt op het Proximus “Full fiber extended”- product. Meer informatie vindt u op de Proximus website onder de rubriek “grote bedrijven”.

Is DDoS- beveiliging inbegrepen?

De oplossingen die Academic Connect voorziet voor secundaire scholen, worden standaard voorzien van een proactieve DDoS-beveiliging met scubbing solution.
Een volumetrische DDoS aanval wordt automatisch gedetecteerd. Vervolgens wordt de ongewenste data afgeleid en komt de gewenste data toe.

Wat is de gemiddelde aansluittermijn?

Als de school gelegen is in een glasvezelzone van Proximus of Fiberklaar is de gemiddelde levertermijn +/- één maand.
Is er nog geen glasvezel aanwezig, dan kan Academic Connect samen met Proximus de school van glasvezel voorzien. De doorlooptijd tussen de bestelling hiervan en de definitieve oplevering bedraagt +/- 7 maanden.

2022 Academic Connect
09 298 09 69 - info@academicconnect.be